Mayonezli Levrek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg levrek
1adet soğan
2dal kereviz
3adet iri havuç
1bardak bezelye
1adet defne yaprağı
3adet haşlanmış yumurta
3adet patates
mayonez
4-5adet kornişon
1demet kırmızı turp
5yaprak yeşil salata
1adet limon
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencere içine temizlenip iri parçalara böldüğünüz balığı koyun. Kerevizi, 1,5 havuç ve soğanı ayıklayıp doğrayın ve onları da tencereye katın, defne yaprağını koyun. Suyunu tuzunu ayarlayarak ½ limon sıkın. Tencerenin kapağını kapatmadan bu şekil 45dk haşlayın. Haşlanan balıkları sudan çıkarıp soğuduklarında deri ve kılçıklarını ayırırsınız.
Kalan havucu ve patatesleri soyup zar büyüklüğünde doğrayın. Bunları ve bezelyeyi ayrı kaplarda haşlayıp sularını süzün ve bir kap içine alın. Turşuları da zar büyüklüğünde doğrayarak buraya katın en sona alabildiğine mayoneze bulayın. Bu salatayı servis tabağına balık dilimi sayısınca pay edin. Ardından balık dilimlerini düzgünce yerleştirin. Balıklarında üzerine mayonez yayın. Servis tabağının çevresini limon dilimi, kırmızı turp ve yeşil salata ile süsleyerek servise sunun.