İçli Köfte
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250gr yağsız koyun but kıyması
250gr iç için kıyma
125gr margarin
1,5bardak köftelik bulgur
2adet soğan
½ demet maydanoz
2kaşık çam fıstığı
1kaşık kuş üzümü
1tutam ceviz içi
8bardak su
1tatlı kaşığı kırmızıbiber
1tatlı kaşığı kimyon
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
25gr yağı bir tencerede eritin, fıstığı kavurun, pembeleşince soğan ve kıymayı ilave edin. Kuşüzümünü ve tuzunu katarak kavurun. Kıvamı gelince ocaktan alın içine karabiber, ince kıyılmış maydanoz serpin. en sona cevizi karıştırın.
Bulguru yıkamadan büyük bir tepsiye koyun, baharat serpin. 1bardak suyu ara ara serpiştirerek avucunuzla ovuştura ovuştura 40dk yoğurun. İyice yumuşamalı ardından but kıymasını buraya katıp 20dk daha yoğurun.
Hazırladığınız köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, ıslak avucunuzda yuvarlayın. Yumurta şeklinde olsun. Tepesine işaret parmağınızı koyun diğer ucuna kadar burgulayarak oyun. Ardından hazırladığınız kıymayı buraya doldurup açık olan iki ucunu da kapatın.
Bir tencereye 8bardak suyu döküp tuz katın kaynasın. Kaynadığı vakit köfteleri içine atın, kapağı kapalı olarak orta ateşte haşlayın. Haşlanan köfteleri de kevgirle sudan çıkarıp yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.