Düğün Eti
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg koyun eti
2kaşık sıvıyağ
2kaşık margarin
2adet soğan
2adet domates
3bardak su
2tatlı kaşığı tarçın
karanfil
yenibahar
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağları bir tencerede kızdırın soğanları ve iri parçalar halinde kemikli eti harlı ateşte kavurun. Et suyunu salıp çeksin. Kabuksuz doğranmış domatesi ekleyin. tuzunu ayarlayıp 5dk pişirin. Baharatını ve suyunu ekleyin, kapağını kapatarak kısık ateşte 2saat kaynatın. Arada suyunu kontrol edin, kurumasın icap ederse az daha su katabilirsiniz. Etler yumuşayınca sosu ile beraber servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Düğün Eti tarifi, Düğün Eti nasıl hazırlanır, Düğün Eti nasıl yapılır, Düğün Eti yemek tarifi, Düğün Eti yapılışı