Patlıcan Ve Mantarlı Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
2adet patlıcan
1bardak doğranmış mantar
1adet domates
2adet soğan
2bardak sıcak su
3kaşık tereyağı
sıvıyağ
dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci 1saat tuzlu ılık su içinde bekletin ve soğuk suyla yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup doğrayın ve sıvıyağda kızartın. Domatesi ve soğanları da doğrayarak hazır edin. Tereyağın yarısını bir tencerede kızdırın soğanı kavurun. Rengi dönünce mantarları katın 1-2 karıştırıp domatesi ekleyin. kısık ateşte 20dk pişsinler. Suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca da pirinci katın. Kızarttığınız patlıcanları da buraya karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kalan yağı da bir tavada kızdırarak pişen pilavın üzerine gezdirin, çok ince kıyılmış dereotu serpin. 15dk dinlendirerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Ve Mantarlı Pilav tarifi, Patlıcan Ve Mantarlı Pilav nasıl hazırlanır, Patlıcan Ve Mantarlı Pilav nasıl yapılır, Patlıcan Ve Mantarlı Pilav yemek tarifi, Patlıcan Ve Mantarlı Pilav yapılışı