Kağıt Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
1bardak şeker
1bardak süt
1bardak sıvıyağ
1adet yumurta
1paket kabartma tozu
nişasta
100gr ceviz
Şerbeti 2bardak şeker
1bardak su
1kaşık limon suyu




HAZIRLANIŞI

Şerbeti ölçülere göre hazırlayarak soğumaya bırakın. Cevizi, robota iri parçalar halinde kıydırıp şeker ile birlikte bir kapta harmanlayın. Sıvıyağ ile yumurtayı bir kapta çırpın, sütü kabartma tozu ve unu ilave edip hamur yapın. Sert zemine un serpin ve hamuru orda yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru 8parçaya ayırıp nişasta serptiğiniz bir kapta üstünü bezle örterek 20dk bekletin. Zamanı dolunca hamurları nişastalı bir zeminde 1mm kalınlığında açın; oklavaya sararak her iki yanından elinizle hafif büzün. Büzdüğünüz hamuru kağıt üzerine alın oklavayı yavaşça sıyırın. Buraya ceviz serpin ve kağıdın kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ruloları da 5cm eninde verev olarak kesin, fırın tepsisine yerleştirin. Bütün parçaları tamamladıktan sonra üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürün 180dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartır çıkartmaz soğuk şerbeti üzerlerine dökün 3saat dinlendirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kağıt Tatlısı tarifi, Kağıt Tatlısı nasıl hazırlanır, Kağıt Tatlısı nasıl yapılır, Kağıt Tatlısı yemek tarifi, Kağıt Tatlısı yapılışı