Kaymaklı Çörek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

125gr margarin
1çaybardağı sıvıyağ
1çaybardağı ılık süt
2adet yumurta
1paket yaş maya
1kaşık şeker
1rulo kaymak çörek otu
tuz




HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığındaki margarini bir kap içine alın üzerine yumurtalardan birinin sarısını ayırarak kalanını koyun. Kaymağı, sıvıyağı ılık sütte erittiğiniz mayayı, şekeri ve tuzu da katıp 10dk bekletin. Ardından yavaş yavaş un ekleyerek hamur yapın 1saat de üzeri kapalı olarak hamuru bekletin. Kabarınca limon büyüklüğünde parçaları elinizle yuvarlayıp yağlı tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün çörek otu serperek 170derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Çörek tarifi, Kaymaklı Çörek nasıl hazırlanır, Kaymaklı Çörek nasıl yapılır, Kaymaklı Çörek yemek tarifi, Kaymaklı Çörek yapılışı