Ispanak Soslu Kereviz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kereviz
½ kg ıspanak
1adet soğan
2adet havuç
1fincan pirinç
1bardak zeytinyağı
1çaybardağı su
2adet limon
1adet kesme şeker
tuz




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri temizleyip doğrayın soğan yarım ay, kerevizler halka şeklinde olsun. Kerevizleri bol limonlu suda 20dk bekletin. Bir tencereye zeytinyağının yarısını dökün kerevizleri süzüp buraya dizin, limon sıkın, şekeri katıp tuz serpin. Bunları kısık ateşte pişirin. Kerevizler yumuşadığı vakit ocaktan alın. Başka bir tencere içinde de kalan yağı kızdırıp soğanı az öldürüp havuç ve ıspanağı ilave edin. 2-3dk pişirip pirinç ile suyu ekleyin. pirinçler yumuşayana kadar da burayı da pişirin ve ocaktan alın. Kerevizleri bozmadan servis tabağına dizin, üzerlerine ıspanaklı sosu yayın ve limon ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Ispanak Soslu Kereviz tarifi, Ispanak Soslu Kereviz nasıl hazırlanır, Ispanak Soslu Kereviz nasıl yapılır, Ispanak Soslu Kereviz yemek tarifi, Ispanak Soslu Kereviz yapılışı