Dolunay

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet yumurta
1kaşık yaş maya
1bardak maden suyu
125gr margarin
100gr fındık
alabildiği kadar un
Şerbeti 3,5bardak su
5bardak şeker
1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Bir kap içine bir miktar un alarak ortasını açın buraya yumurta, ılık suda erittiğiniz maya ve sodayı katıp yoğurun, icap ederse daha un alabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru üç eşit parçaya ayırarak beze yapın. Margarini eritin, soğusun. Bezeleri de fazla inceltmeden merdane ile açın. Düz olsunlar; bunlara erittiğiniz margarini sürüp rulo şeklinde sarın. Bunları iki parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Üzerlerine bir bez kapatarak 1saat dinlendirin, kabarsınlar. Kabardıkları vakit 170dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, bu arada şerbetini hazırlayın ölçülerdeki su ve şekeri kaynatın, vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız bu şerbeti soğuk tatlının üzerine sıcak olarak dökün ve suyunu iyice çekince(1saat) servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Dolunay tarifi, Dolunay nasıl hazırlanır, Dolunay nasıl yapılır, Dolunay yemek tarifi, Dolunay yapılışı