Muzlu Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1lt süt
1adet muz
100gr margarin
1adet yumurta sarısı
2kaşık un
2kaşık nişasta
1bardak şeker
1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencereye koyun; şeker, un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını katıp karıştıra karıştıra kısık ateşte kaynatın. Göz göz olunca margarini ekleyin ateşten alın. Karıştırarak erimesini sağlayın. Kaselere pay ettiğiniz muhallebinin üzerini dilimlenmiş muz ile süsleyerek servis edin. Arzu ederseniz kasenin içine de muz dilimi yayabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Muzlu Muhallebi tarifi, Muzlu Muhallebi nasıl hazırlanır, Muzlu Muhallebi nasıl yapılır, Muzlu Muhallebi yemek tarifi, Muzlu Muhallebi yapılışı