Vişneli Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1lt süt
250gr çekirdeksiz vişne
100gr margarin
1adet yumurta sarısı
2kaşık un
2kaşık nişasta
1bardak şeker
1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencereye koyun; şeker, un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını katıp karıştıra karıştıra kısık ateşte kaynatın. Göz göz olunca margarini ekleyin ateşten alın. Karıştırarak erimesini sağlayın. Vişneleri kaselerin altına pay edip muhallebiyi üzerlerine dökün. Yine üzerini vişne ile süsleyerek soğuyunca servis edin.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Muhallebi tarifi, Vişneli Muhallebi nasıl hazırlanır, Vişneli Muhallebi nasıl yapılır, Vişneli Muhallebi yemek tarifi, Vişneli Muhallebi yapılışı