Patlıcan Çığırtması III

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan
1,5bardak yoğurt
1bardak zeytinyağı
3adet domates
1,5 kaşık margarin
3diş sarımsak




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu suda 1saat bekletin; zamanı dolunca sularını süzüp sıkın. Kuruyan patlıcanların ortasını derince yarın ama ayırmayın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları da servis tabağına çıkarın. Sarımsakları iyice ezip yoğurt ile karıştırın ve ılınan patlıcanlara dökün. Domatesleri rende edip margarin ile kızartın bunu da yoğurdun üzerine dökerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Çığırtması III tarifi, Patlıcan Çığırtması III nasıl hazırlanır, Patlıcan Çığırtması III nasıl yapılır, Patlıcan Çığırtması III yemek tarifi, Patlıcan Çığırtması III yapılışı