Patlıcan Çığırtması
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5adet patlıcan
5adet domates
1bardak zeytinyağı
maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu suda 1saat bekletin; zamanı dolunca sularını süzüp sıkın. Kuruyan patlıcanların ortasını derince yarın ama ayırmayın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran patlıcanları da servis tabağına çıkarın. Domatesleri kabuksuz doğrayın, az yağda onları da kızartın ve patlıcanların üzerine yayın. Baharat serpin, bir tutam maydanozu çok ince kıyarak üzerlerine serpip sıcak olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Patlıcan Çığırtması tarifi, Patlıcan Çığırtması nasıl hazırlanır, Patlıcan Çığırtması nasıl yapılır, Patlıcan Çığırtması yemek tarifi, Patlıcan Çığırtması yapılışı