Sandık Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet yumurta
1fincan sirke
1fincan maden suyu
1kaşık toz şeker
1çaybardağı yoğurt
2çaybardağı erimiş margarin
1paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
300gr kıyma
1adet iri soğan
1adet domates
1adet kırmızı dolmalık biber
1adet yeşil biber
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Unu bir kap içine alıp ortasını açın, buraya yoğurdu, yağı, maden suyunu, sirkeyi, yumurtanın akını, şekeri, kabartma tozu ve tuzu katıp yoğurun. İcap ettiği kadar un katabilirsiniz. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 30dk dinlendirin. Zamanı dolunca da portakal büyüklüğünde parçalar koparın sandık gibi dikdörtgen şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Soğanı kıyın kıyma ile beraber bir kapta kavurun, rengi dönünce minik doğradığınız biberleri ilave edip soteleyin; kabuksuz doğradığınız domatesi karıştırın. Baharatını ayarlayın ve 1bardak kadar su katarak kısık ateşte pişirin.
Pişen börekleriniz soğuyunca üst taraflarını kesip kapak gibi açın ve içini boşaltın, boş bir sandık olsun. Buraya hazırladığınız harcı pay edip kapaklarını kapatın; servise hazırlar.