Kuzu Güveci
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kuzu eti
5adet sarı patates
3adet domates
2adet soğan
5diş sarımsak
10adet taze soğan
5adet sivribiber
40gr margarin
30gr tereyağı
3bardak su
tuz
HAZIRLANIŞI
Eti yıkayın, sebzelerle beraber iri parçalara bölerek hazır edin. Toprak bir güveç içine hepsini yerleştirin. Aralara yağlardan koyun, suyu ve tuzu katın en sona yağlı kağıt ile ağzını sarıp kapağını kapatın. 170-180derecede 2,5saat pişirin.
Anahtar Kelimeler: Kuzu Güveci tarifi, Kuzu Güveci nasıl hazırlanır, Kuzu Güveci nasıl yapılır, Kuzu Güveci yemek tarifi, Kuzu Güveci yapılışı