Tencerede Kuzu Rosto

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu budu
2adet soğan
1adet havuç
1kaşık salça
1kaşık margarin
2kaşık sıvıyağ
1,5bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Yağları bir tencerede kızdırarak eti bütün olarak çift taraflı kızartın. Bu arada havucu yuvarlak şekil doğrayıp, soğanları kıyın. Kızaran ete ilave ederek 5dk daha kavurun ardından salçayı karıştırın. Suyunu tuzunu ayarlayarak tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1,5saat pişirin. İnce dilimlere bölür tenceredeki harç ile sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Tencerede Kuzu Rosto tarifi, Tencerede Kuzu Rosto nasıl hazırlanır, Tencerede Kuzu Rosto nasıl yapılır, Tencerede Kuzu Rosto yemek tarifi, Tencerede Kuzu Rosto yapılışı