Terbiyeli Kuzu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg süt kuzusu
200gr arpacık soğanı
20gr tereyağı
3adet yumurta sarısı
2adet limon
3bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Kemikli parçalara ayırdığınız kuzu etini bir tencereye koyun. Bütün soğan ve tereyağıyla 15dk kavurun. Suyu, tuzu ilave edip kapağını kapatın, kısık ateşte 1saat kaynatın. Etler iyice yumuşayınca soğan ile beraber ayrı bir yere alın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını limon suyu ve tuz ile çırpın, tenceredeki etin suyundan ekleyin iyice karıştırıp et suyuna geri dökün. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamı gelince eti üzerine dökerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Kuzu tarifi, Terbiyeli Kuzu nasıl hazırlanır, Terbiyeli Kuzu nasıl yapılır, Terbiyeli Kuzu yemek tarifi, Terbiyeli Kuzu yapılışı