Ali Paşa Kebabı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg koyun eti 
5adet soğan 
2adet domates 
120gr margarin 
4kaşık sıvıyağ 
2bardak su 
12 adet baklava yufkası 
maydanoz 
tuz 
karabiber
HAZIRLANIŞI
Kemiksiz kuşbaşı doğranmış eti 50gr margarin ile bir tencereye alıp sote edin. Et suyunu salıp çekince de yarım ay doğradığınız soğanları ilave edin, ölsünler. Kabuksuz doğradığınız domatesi ve baharatı karıştırın. 1-2 dk sonra sıcak suyu dökün, kapağını kapatıp kısık ateşte 1,5saat kaynatın. Et suyunu çekince kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan indirin.
	Yufkaları ikişerli olmak üzere çift çift tezgaha yayın. Aralarına margarin sürün, bunları katlayıp kare şekli verin ve ortalarına etli karışımdan pay edip bohça şeklinde de kapatın. Hazırladığınız bohçaları yağlı tepsiye aralıklı dizin ve üzerlerine sıvıyağ sürün. 160-170derede kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.