Kanarya Kebabı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg koyun eti
5adet soğan
2adet domates
maydanoz
30gr margarin
2bardak su
Üzerine 12adet yumurta
80gr margarin
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları ince kıyarak margarinle kavurun. Soğanlar biraz ölünce kemiksiz doğranmış yağsız eti ekleyin. ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.(30-40dk) ardından kabuksuz doğradığınız domatesi karıştırın, baharatını ayarlayın ve sıcak su ekleyerek kısık ateşte 1,5saat kaynatın. Kıyılmış maydanoz serpip en kısık ateşte bırakın.
Yumurtaların yarısını bir tasa kırıp baharat katarak çırpın. Geniş bir tavada yağı kızdırın, yumurtayı dökün pişsin. Ocaktan aldığınız yumurtaların yarısına etten yayıp öbür yarısıyla üzerini örtün. Burayı soğutmadan öbür yumurtalara da aynı işlemi yapın (hatta mümkünse aynı anda pişirin ki soğumasınlar) sıcak olarak servise sunun.