Peynirli Bohça

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak un
1bardak süt
½ bardak sıvıyağ
1adet yumurta
1tatlı kaşığı şeker
tuz
½ paket maya
100gr dil peyniri
2adet domates
2adet sivribiber




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin ortasını açın. Mayayı ılık süt ve şeker ile eritin unun ortasına dökün. Sıvıyağı da buraya katın, az tuz ekerek yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini bez ile örtüp kabarana kadar bekletin. Domates ve biberi kıyın, peynir ile karıştırın. Kabaran hamuru iki parçaya ayırın ve merdane ile açın. Hamurun ortasına peynirli harcı yayın. Yumurtanın akından sürün ve iki ucunu ortada birleştirin; diğer hamura da aynı işlemi yaparak yağlı tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını üzerine sürüp 170derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Bohça tarifi, Peynirli Bohça nasıl hazırlanır, Peynirli Bohça nasıl yapılır, Peynirli Bohça yemek tarifi, Peynirli Bohça yapılışı