Lorlu İrmik Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr süt
250gr tuzsuz lor
1çaybardağı irmik
1çaybardağı şeker
100gr margarin
1tatlı kaşığı vanilya




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı eritip irmiği 10dk kavurun. Sütü, vanilyayı, şekeri ve loru ilave edin. Ocağın altını kısarak ara ara karıştırın. Bu şekil 20dk pişirin. Sütü çekince ocaktan alın; şekillendirerek servis tabaklarını pay edin 30dk dinlendikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Lorlu İrmik Tatlısı tarifi, Lorlu İrmik Tatlısı nasıl hazırlanır, Lorlu İrmik Tatlısı nasıl yapılır, Lorlu İrmik Tatlısı yemek tarifi, Lorlu İrmik Tatlısı yapılışı