Kuru Üzümlü Tatlı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
1çaybardağı pudra şekeri
125gr margarin
1adet yumurta
1adet yumurta sarısı
1paket kabartma tozu
1çaybardağı kuru üzüm
½ limon
1tutam tuz
Şerbeti 2bardak şeker
1bardak su
½ limon




HAZIRLANIŞI

Ölçülere göre şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Unu eleyip kabartma tozuyla karıştırın, margarini eritin, hazır olsunlar. Ardından unun ortasını açıp margarini, yumurtayı, pudra şekerini, limon suyunu, üzüm ve bir tutam tuzu katıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru 20dk dinlendirerek ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün; 160-170derecede 30dk pişirin. Fırından çıkarttığınızda soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kuru Üzümlü Tatlı tarifi, Kuru Üzümlü Tatlı nasıl hazırlanır, Kuru Üzümlü Tatlı nasıl yapılır, Kuru Üzümlü Tatlı yemek tarifi, Kuru Üzümlü Tatlı yapılışı