Şekerpare

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket margarin
1bardak pudra şekeri
5adet yumurta sarısı
1paket kabartma tozu
1çay kaşığı vanilya
alabildiği kadar un
Şerbeti 3bardak şeker
3bardak su
½ limon




HAZIRLANIŞI

Şerbeti ölçüye göre hazırlayarak soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri ile yoğurun, özleşsinler. Ardından yumurta sarılarını, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırın. Alabildiği kadar da un katarak yoğurun. Hazırladığınız hamur 30dk dinlensin ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bunları yağlanmış tepsiye dizerek 160-170derecede 20dk pişirin. Pişen şekerpareyi fırından çıkartınca üzerine soğuk şerbeti dökün. 2-3saat kadar dinlensin, şerbetini iyice çeksin servis edin.

Anahtar Kelimeler: Şekerpare tarifi, Şekerpare nasıl hazırlanır, Şekerpare nasıl yapılır, Şekerpare yemek tarifi, Şekerpare yapılışı