Elmalı Muhallebi
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3,5bardak süt
2adet elma
2kaşık pirinç unu
2kaşık nişasta
1adet yumurta sarısı
1,5bardak şeker
1çay kaşığı vanilya
1kaşık margarin
½ bardak su
1tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup ortadan bölün çekirdeklerini çıkararak ½ bardak su ile kap içine alın. ½ bardak şeker ekleyin ve kısık ateşte 5dk haşlayın. Yumuşadıklarında suyunu süzün. Sütü bir tencere içine alın yumurta sarısı, vanilya, nişasta, pirinç unu ve kalan şekeri karıştırarak kaynatın. Göz göz olunca ocaktan alıp margarini katın ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Erimesinin ardından mikser ile 5dk daha çırpın ve kaselere pay edin. Kaselerin üzerine de elmaları pay ederek ılındıklarında dolapta ½ gün bekletin. Servise sunarken üzerlerine tarçın serpin.
Anahtar Kelimeler: Elmalı Muhallebi tarifi, Elmalı Muhallebi nasıl hazırlanır, Elmalı Muhallebi nasıl yapılır, Elmalı Muhallebi yemek tarifi, Elmalı Muhallebi yapılışı