Sini Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kıyma
5adet soğan
2adet yumurta
3dilim bayat ekmek
2adet domates
1kaşık margarin
kırmızı biber
köfte baharı
kekik
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı(1) rendeleyin, bir kapta kıyma, ıslatıp sıktığınız bayat ekmek, yumurta, köfte baharı ve tuz ile yoğurun. Kalan soğanı(4) yarım ay doğrayın ve az tuz ile ovup iyice sıkın. Hazırladığınız köftenin yarısını yağlı tepsiye yayın. Onun üzerine de soğanları yerleştirip kalan köfte hamurunu da soğanların üzerine yayın. Kat kat olsunlar. Bu harcı 170derecede kızarana kadar pişirin. Onlar pişerken domatesleri rendeleyin margarinde pişirin. Baharatını ayarlayın. En sona hazırladığınız bu sosu pişen kebabın üzerine yayarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Sini Kebabı tarifi, Sini Kebabı nasıl hazırlanır, Sini Kebabı nasıl yapılır, Sini Kebabı yemek tarifi, Sini Kebabı yapılışı