Güveçte Fasulye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg taze fasulye
250gr tavuk eti
2adet soğan
2adet domates
1adet havuç
2adet sivribiber
1fincan pirinç
1fincan sıvıyağ
1bardak su
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri temizleyip doğrayın hazır olsunlar. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın tuz ve biber serpip güveç tenceresine yerleştirin. Üzerine sırasıyla fasulye, soğan, havuç, biber ve yıkanmış pirinci ekleyin. En üstüne kabuksuz doğradığınız domatesleri katın. Yağı ve suyu gezdirin. Tuzunu baharatını ayarlayarak alüminyum folyo ile güvecin ağzını kapatın. Kısık ateşte 2,5saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Güveçte Fasulye tarifi, Güveçte Fasulye nasıl hazırlanır, Güveçte Fasulye nasıl yapılır, Güveçte Fasulye yemek tarifi, Güveçte Fasulye yapılışı