Karidesli Biber Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ kg karides
4adet dolmalık kırmızı biber
1bardak süt
1kaşık un
1kaşık margarin
2kaşık zeytinyağı
1kaşık sirke
1fincan rendelenmiş kaşar peyniri
tuz




HAZIRLANIŞI

Karidesleri sirkeli su ile haşlayıp(10dk) suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Biberleri ise közleyin, soğuk suya tutarak onların da kabuklarını soyun. Bir kap içinde margarini eritin, unu kavurun rengi dönünce de sütü ilave edin kısık ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını alınca ocaktan indirip peynir, karides ve baharat ekleyin. Bunları karıştırarak iyice birbirine yedirin. Biberlerin ortalarını karnıyarık gibi açın; buraya iç harcını pay edin. Biberleri fırın kabına dizin. Bir fırça kullanarak üzerlerine zeytinyağı sürün, 1fincan suyu kabın içine dökün ardından 160-170derecede 15dk kızartın.

Anahtar Kelimeler: Karidesli Biber Dolması tarifi, Karidesli Biber Dolması nasıl hazırlanır, Karidesli Biber Dolması nasıl yapılır, Karidesli Biber Dolması yemek tarifi, Karidesli Biber Dolması yapılışı