Mantarlı Piliç Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet piliç
500gr taze mantar
2adet soğan
3adet sivribiber
2adet domates
20gr margarin
3bardak ılık su
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Piliçleri temizleyip yıkayın ve parçalara ayırın. Soğanları halka şeklinde, domatesleri kabuksuz doğrayın. Mantarları ince şerit yapın. Bir tavada yağı eritin burada biber, soğan ve mantarı sote edin. Piliçleri bir tencereye koyun, üzerlerine bu soteyi yayın. Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın. Önce orta ateşte ardından kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Piliç Yahnisi tarifi, Mantarlı Piliç Yahnisi nasıl hazırlanır, Mantarlı Piliç Yahnisi nasıl yapılır, Mantarlı Piliç Yahnisi yemek tarifi, Mantarlı Piliç Yahnisi yapılışı