Güveçte Sebzeli Piliç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet piliç
2adet soğan
1adet patlıcan
1adet kabak
2adet domates
4adet dolmalık biber
100gr bamya
300gr taze fasulye
80gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Fasulyeleri ayıklayıp kırın, patlıcanları alacalı soyarak doğrayın ve tuzlu suya yatırın, bamyaların tepesini kesip suya koyun. Diğer sebzeleri de usulüne göre hazırlayın; piliçleri temizleyerek parçalara ayırın. Bütün malzemeler hazır olunca yağları bir tencerede kızdırın. Önce fasulyeleri sote edip başka bir tabağa alın. Ardından patlıcanları kızartıp çıkartın, en sona da piliçleri kızartın. Ardından sırasıyla bunları güveç tenceresine yerleştirin. (fasulye, kabak, bamya, halka şeklinde soğan, patlıcan, biber, piliç ve domates olmak üzere) Tenceredeki yağı üzerlerine gezdirin, suyunu ve tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın. 170-180derecede 1,5saat pişirin.

Anahtar Kelimeler: Güveçte Sebzeli Piliç tarifi, Güveçte Sebzeli Piliç nasıl hazırlanır, Güveçte Sebzeli Piliç nasıl yapılır, Güveçte Sebzeli Piliç yemek tarifi, Güveçte Sebzeli Piliç yapılışı